Tipper – Jettison Mind Hatch

Biografie

Tipper este numele de scena al lui Dave Tipper, un artist/DJ/producător britanic de muzica electronica asociat cu stilurile nu break, glitch hop și downtempo.

Plictisindu-se de tempo-urile rapide și repetitive ale drum’n’bass-ului, Tipper a început să experimenteze cu tempo-urile si acest lucru a dus la aparitia albumului său de debut, The Critical Path. În timpul producerii albumului, Tipper a început să sufere de probleme de auz datorate sistemelor stereo elaborate din interiorul mașinilor sale. Odată cu rezolvarea problemei, Tipper s-a întors la începutul anului 2001 pentru a lansa Holding Pattern, al doilea album, care a dus la turnee atât în ​​Europa, cât și în America. Mixul DJ Tipper Presents Sound Off a apărut mai târziu în 2001. Surrounded a urmat în 2003 și a printre primele albume de muzică electronică înregistrate în Surround Sound 5.1.

Tip Hop a marcat debutul propriei sale etichete Tippermusic în 2005. Încorporând elemente ale producției de hip-hop, a pus bazele glitch hop-ului. După o serie de EP-uri, Tipper a anunțat în 2013 că problemele de sănătate îi vor limita aparițiile la festivaluri și a lansat Dusty Bubble Box: EP Remixes pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru facturile medicale care au inclus intervenții chirurgicale cardiace. După o pauză de recuperare, s-a întors cu Forward Escape din 2014, care a ajuns în Top 20 din topul albumelor Billboard de muzica electronica. În acel moment, Tipper făcea apariții la festivaluri cu așa-numitele seturi uptempo sau downtempo dedicate.

In ultimii ani Tipper a lansat albume cu teme ambientale si cel prezentat aici reprezinta cel mai bun dintre ele.