Bural untrue

Burial – Untrue

Burial, albumul de debut auto-intitulat de un producător anonim de dubstep din Londra, s-a dovedit una dintre cele mai mari surprize ale anului 2006. A fost votat albumul anului de către influenta revistă experimentală-electronică The Wire. La lansarea Untrue, cel de-al doilea album, a fost primit la fel de bine. Albumul este, probabil, chiar mai bun decât predecesorul său. Producătorul anonim rationalizeaza abordarea variată de pe albumul de debut, rezultând o colecție uniformă de piese care variază subtil.

În urma unei introduceri fără titlu, Untrue începe cu „Achangel” care e pur si simplu melodica și culminează 45 de minute mai târziu cu „Raver”, care reprezinta concluzia albumului. Nu există piese care să conțină invitati, cum regasim pe „Spaceape”; în schimb, fiecare piesă de pe Untrue pare tăiată din acelasi material, subliniind loop-uri vocale, motivele ambientale și semnăturile ritmice deformate de 2 pași. Unul dintre elementele esențiale este „Ghost Hardware”, care se apropie cel mai mult de muzica EDM. Este urmat de remarcabila, „Endorphin”, un interludiu ambiental care straluceste timp de trei minute, complet lipsita de ritm. „Etched Headplate” este una dintre cele mai melodice și memorabile piese ale albumului.

Untrue este cel mai bine ascultat in ordine, deoarece stările și caracteristicile fiecărei piese evoluează pe măsură ce albumul progresează. Odată ce „Raver” încheie procesul, impresia generală a albumului este cea care rămâne cu tine. Dacă poti aprecia stilul dubstep folosit de Burial, este ușor sa apreciezi Untrue, un album pe care nu există concesii mainstream-crossover si nici o variație stilistică intenționată – un album în care muzica ocupă locul central fără elemente care distrag, unde nu există niciodată dorința de a trece la următoarea piesă, deoarece toate fac parte din întreg.