Sennheiser HD 650

Sennheiser HD 650

Pentru majoritatea audiofililor aceste casti sunt adevarate vedete (impreuna cu fratele HD 600). Celor care nu le cunosc le urez: "Bine ati venit! Faceti-va confortabili! Veti avea parte de o experienta linistita si placuta."

Perechea din discutie este proprietate personala. A fost testata aproape un an de zile si imi e foarte draga. Intre timp am vandut-o, iar despre motivele vanzarii discutam mai tarziu.

Constructia

La fel ca multe alte produse Sennheiser, ele sunt construite foarte bine. Sennheiser a ales o combinatie buna de plastic si metal pentru a le construi, oferind longivitate acestor casti. Insa, pad-urile si buretele din banda de sus se vor uza dupa 1 an de zile (folosite zilnic) dar pot fi schimbate foarte usor cu altele noi. Pad-urile sunt din velur si ofera destul spatiu pentru orice marime de urechi. Cablul e lung, din cauciuc si se termina intr-o mufa de 6.3 mm.

Confort

Eu le consider foarte confortabile (capul meu e maricel), avand o forta de apasare un pic peste medie dar acest lucru imi place pentru ca imi dau siguranta ca nu vor cadea de pe cap. In orice caz, daca te strang, poti indoi foarte putin banda de sus (cu multa grija sa nu crape plasticul). Cupele sunt ovale si destul de adanci pentru a nu atinge urechile. Nu exista probleme de incalzire sau transpiratie. 

Sunet

Impresia generala asupra sunetului acestei perechi de casti este ca nu ofenseaza in niciun fel. Si cand adaugam un soundstage precis (nu foarte mare dar nici mic), imaginea stereo buna si detalii cat cuprinde avem de a face cu cea mai placuta pereche de casti in aceasta categorie de pret. Alte casti au ceva care ma deranjeaza (desi le dau personalitate), fie bass-ul prea putin sau prea mult, inaltele prea putine sau prea multe, etc. HD 650 nu are asa ceva. Daca asculti la HD 800 timp de cateva ore esti invaluit de detalii si un soundstage urias, iar cand pui HD 650 pe cap simti imediat o relaxare. In timp ce HD 800 te tine atent si incordat din cauza bombardamentului de sunet, HD 650 te relaxeaza, iti maseaza timpanele.

Bass

Aceste casti au un bass putin prezent dar bine definit. E bass tipic driverelor dinamice, acest lucru insemnand ca e puternic si se extinde. Egalizate, insa, cu 2-3 db intre 50 si 125 Hz, va face ca muzica EDM sa sune fenomenal. Nu patrunde in medii deloc, existand o separare foarte clara.

Medii

Mediile sunt excelente! Mi-a placut foarte mult sa ascult muzica cu instrumente de percutie cu ele din cauza mediilor. In combinatie cu bass-ul, avem parte de ceva special.

Inaltele

Aici intervin preferintele fiecaruia mai mult decat in oricare alt caz. Inaltele sunt mai putin prezente ceea ce va fi bine pentru unii si pentru altii nu. Castile sunt relaxante tocmai pentru ca nu evidentiaza inaltele dar nu toata lumea prefera acest lucru. In orice caz, inaltele ofera foarte multe detalii. Am egalizat inaltele cu 2-3 db pentru a se potrivi preferintelor mele.

Amplificare

Avand o impedanta de 300 de ohmi, le-am imperecheat cu cele mai puternice amplificatoare pe care le am la dispozitie (Schiit Magni 2, Schiit Valhalla 2, iFi Micro iDSD BL). HD 650 scot in evidenta foarte clar diferentele dintre amplificatoare. Mi-au placut cum suna pe toate amplificatoarele, fie ele solid state sau pe lampi.

Concluzie

HD 650 este o pereche de casti confortabila, bine construita, usoara, cu un sunet foarte bun, ce poate fi imperecheata cu multe amplificatoare pentru rezultate variate si toate astea la un pret rezonabil. Este perechea de casti numarul 1 pe care o recomand oricui care se apuca de acest hobby. Nimic in aceasta categorie de pret nu se compara (atat timp cat esti dispus sa le egalizezi). Pentru un sunet mai colorat, in aceeasi categorie de pret, poti incerca niste planare. Sunt perechea de casti pe care trebuie sa le aiba in casa orice entuziast.


De ce le-am vandut? Impreuna cu ele au plecat si alte casti pentru ca deja aveam prea multe. Si cum nu putea sa lipseasca ceva relaxant din colectia mea, le-am inlocuit cu Audeze LCD2C.

Amplificator de casti AUNE B1S

Amplificator de casti AUNE B1S

Meze 99 Classics

Meze 99 Classics