Amplificator de casti AUNE X7S (Clasa A)

Amplificator de casti AUNE X7S (Clasa A)

Acest exemplar a fost oferit de catre cei de la AVmall.ro si poate fi cumparat la pretul de 1399 de lei.

Pe scrut

Pro:

 • Clasa A.

 • Iesire balansata.

 • Multa putere pe iesirea balansata.

 • Sunet bun.

Contra:

 • Pornirea se face cu un comutator aflat in spatele unitatii, nu in fata.

 • Transformatorul este imens si in afara unitatii la o distanta impractica.

 • Conector DIN cu 5 pini pentru alimentare (cine mai foloseste asa ceva?).

 • Nu se pot folosi doua casti in acelasi timp.

 • Modul de schimbare a gain-ului e absolut ridicol.

In detaliu

B1S a fost primul produs pe care l-am folosit de la Aune si mi-a placut foarte mult. Asteptarile mele pentru acest amplificator au fost mari insa X7S nu s-a ridicat la nivelul lor. Nu ma intelegeti gresit, este un amplificator bun, dar nu m-a impresionat cu nimic. Totul e neutru, lipsindu-i acel ceva ce-i da personalitate. Mi se pare ideal pentru cineva care e la inceput de drum, pentru ca ai destula putere si poti oricand trece pe balansat sa te bucuri de mai multa.

Specificatii

 • Amplificator de clasa A.

 • 1 intrare analogica.

 • 1 iesire analogica (preamplificare).

 • 2 iesiri analogice (Jack 6,3mm si XLR balansat).

 • Putere iesiri casti: 250mW @ 300 ohm pe single ended si 1000mW @ 300 ohm pe balansat.

Constructie

Are dimenensiuni mici pentru un amplificator de birou. E construit din aluminiu si vine in 2 culori: argintiu si negru. In spatele amplificatorului avem un comutator de alimentare, 2 seturi de RCA pentru intrare si iesire si un port DIN cu 5 pini. Nu cred ca e cea mai buna alegere pentru conectorul de alimentare. Eu cred ca Aune a apelat la cateva scurtaturi pentru a tine costul redus. Mai ales ca acest conector duce mai departe catre transformatorul extern care este imens, din plastic ieftin si pozitionat undeva la mijlocul cablului, ceea ce nu imi permite sa-l asez jos langa priza de alimentare pentru ca nu ajunge jos. Ar trage cu el tot amplificatorul daca atarna. Nu-mi ramane decat sa-l tin pe birou, langa amplificator, lucru total insestetic.

In partea din fata a amplificatorului avem o iesire balansata XLR, una single ended 6.5mm si potentiometrul de volum, care are o rezistenta acceptabila, nu porneste amplificatorul si care nu are o rotatie egala in ambele directii. Cand este intors spre indicatorul de volum maxim, acesta trece de indicator destul de mult. In cealalta directie, spre minim, potentiometrul se opreste in dreptul indicatorului de minim.

In partea de jos a unitatii se afla comutatoarele de gain. Da, ati citit bine, am zis comutatoare. Nu unul, ci doua si fiecare dintre acestea are 2 pozitii posibile. In primul rand se poate seta gain-ul pentru fiecare canal in parte. In al doilea rand, pentru a putea obtine 3 setari de gain (0db, 12db si 20db), trebuie umblat la fiecare canal si setat cele 2 comutatoare in diferite pozitii. Este absolut ridicol acest sistem. Nu inteleg cine are nevoie de gain diferit intre canale. Si faptul ca este in partea de jos a unitatii, face schimbarea acestui gain si mai dificila!

Setup

Pentru testare am folosit doua iFi Micro iDSD Black Label. Unul folosit drept DAC pentru X7S si celalalt folosit drept DAC-Amp pentru o comparatie directa. Castile folosite au fost: Sennheiser HD800 si Audeze LCD2C, folosite pe single ended si LCD2C si pe balansat. Amplificatorul a fost lasat sa mearga 3 zile continuu inainte de a fi ascultat.

Sunet

X7S nu difera aproape deloc fata de iFi Micro iDSD Black Label in ceea ce priveste sunetul. Cand le-am ascultat unul dupa altul nu reuseam sa observ vreo diferenta, lucru care m-a uimit. Mi-am zis "nu se poate, trebuie sa fie o diferenta". Ascultand tot playlist-ul audiofilului, am trecut la alte piese pentru a incerca sa gasesc o diferenta si pana la urma am gasit una: pe piese ce contin frecvente joase mai evidentiate (EDM), acestea sunt prezentate mai putin fata de iFi. Atat!

In rest, cand vine vorba de spatialitate, imagine, bass, medii si inalte sunt foarte apropiate. Ai spune ca fiind de clasa A ar trebui sa se observe o diferenta. Iata ca nu. Sigur, asta e un lucru bun daca te gandesti ca iFi-ul e de 2 ori mai scump (dar are si DAC). 

Spatialitatea e buna, instrumentele sunt prezentate acolo unde trebuie sa fie si este neutru cand vine vorba de frecvente. E un amplificator care face lucrurile bine, dar nu exceleaza la nimic.

De mentionat este faptul ca am setat gain-ul la 20 db deoarece restul setarilor nu au fost indeajuns. Amplificatorul nu este facut sa fie folosit cu IEMs. Am incercat sa ascult cu FiiO F9 care are 16 ohmi. Desi nu aud niciun zgomot de fundal chiar si la volum mare, la volum mic (aproape de indicatorul MIN) exista un dezechilibru intre canale, dar si mai rau, exista zgomote de fundal. Odata ce am trecut de zona de minim a volumului lucrurile si-au revenit. Alt lucru pe care trebuie sa-l mentionez este ca nu este recomandata folosirea a doua casti in acelasi timp. 

Concluzie

Daca poti trece peste "scurtaturile" facute de Aune pentru a mentine costul redus, X7S este un amplificator bun pentru cei care sunt la inceput de drum. Ofera multa putere, un sunet bun, neutru si 2 iesiri pentru orice nevoi.

 

 

Audeze LCD2C

Audeze LCD2C

Amplificator de casti NuPrime HPA-9

Amplificator de casti NuPrime HPA-9