muzica

Albumele lunii ianuarie 2020

[Electronic/Ambient Techno] Craven Faults – Erratics & Unconformities
Un album nou de la Craven Faults cu ceva elemente dark in a doua jumatate a albumului. Nu e cea mai buna lansare de pana acum dar merita o ascultare.

[Electronic/Trance] Gabriel & Dresden – Remedy
The Only Road ne-a facut cunostinta cu trance-ul melancolic, sentimental, chiar trist pe alocuri dar care se termina mereu pe o nota mai fericita, cu speranta. Remedy foloseste aceeasi formula si reuseste sa fie o capodopera a genului la fel cum a fost si albumul anterior.

[Electronic/Dark Ambient Techno] Aes Dana – Inks
Un album cu o productie foarte buna. Sunetele inalte sunt foarte incisive dar niciodata deranjante si tocmai aceste sunete te fac sa asculti fara oprire acest album. Poate unul dintre cele mai bune Aes Dana de pana acum.

[Pop] Suzane ‎– Toï Toï
Noroc cu Roon care mi-a recomandat acest album. Nu sunt fan al muzicii frantuzesti dar Suzane m-a cucerit. Versurile ei sunt adesea piperate cu activism. Albumul e foarte energic si are o productie de calitate. Are destule influiente din muzica electronica de club incat unele melodii pot deveni imnuri in aceasta primavara (Suzane in special).

[Pop/Rock/Alternative/Indie Rock] KHUSHI – Strange Seasons
Cred ca e albumul lunii cu cele mai multe ascultari din partea mea. Desi isi pastreaza aceeasi nota de rock indie cu influiente electro (fenomen ce a luat amploare in ultimii ani) piesele surprind prin sectiunile alerte cu influiente electro care transforma piesele usor melancolice intr-un roller coaster de ritmuri.

[Rock/Melodic Death Metal] Dawn Of Solace – Waves
13 ani au trecut de la albumul anterior al artistului finlandez Tuomas Saukkonen. Proiectul solo s-a terminat in 2008 cand a infiintat alta trupa (Black Sun Aeon) dar se pare ca si-a dorit iarasi un proiect solo. Waves este un album de metal cu influiente progressive dar nu se indeparteaza mult de la metalul finlandez.

[Rock/Nu Metal/Heavy Metal/Progressive Metal] Breaking Benjamin – Aurora
Albumul contine variante modificate ale celor mai populare piese ale trupei. Chiar daca trupa are de obicei piese mai acustice (vezi albumul anterior care s-a vandut ca painea calda), de aceasta data avem parte de o regandire a pieselor originale intr-o varianta cu influiente metal si cu invitati speciali. Albumul incepe cu cea mai populara piesa a lor So Cold.

[Rock/Alternative/Indie] Smoke Fairies – Darkness Brings The Wonders Home
Desi trupa e formata din doua britanice, vocile suna scandinave si chitara americana. Nimic din proiectul celor doua nu suna a Marea Britanie. Smoke Fairies s-a inspirat din mistere reale si imaginare pentru a compune versurile.

[Hip-Hop] Lil Wayne – Funeral
Al 13-lea album al artistului si o demonstratie ca varsta de 37 de ani nu-l opreste sa scoata unul dintre cele mai bune albume ale lui. Un album cu 24 de piese ce integreaza si alte stiluri muzicale (rock) pe alocuri.

[Hip-Hop] Chillinit – The Octagon
Este al doilea album al artistului australian si stim cat de greu e sa iti depasesti primul act artistic. Parerea mea e ca e mai bun ca primul.