Toate articolele din categoria Recenzii

FiiO Q5

Recenzie FiiO Q5.

Daca iti place acest video, te rog sa iei in considerare sustinerea canalului pe Patreon. Ma ajuta sa cresc canalul si sustinatorii primesc videouri inaintea tuturor.

Patreon: https://www.patreon.com/dustytv

Daca vrei sa ni te alaturi, avem un grup pe Facebook si un server de Discord.

Audeze Mobius

Audeze Mobius: casti planar magnetice de gaming si filme cu 3D headtracking.

AVStore: https://www.avstore.ro/casti-pc-gaming/audeze-mobius/

Mentiuni: software-ul AudezeHQ prin care se configureaza castile nu a functionat nici pe Windows 10 nici pe macOS Mojave. Nu recunoaste castile si niciun buton nu este activ.

Daca iti place acest video, te rog sa iei in considerare sustinerea canalului pe Patreon. Ma ajuta sa cresc canalul si sustinatorii primesc videouri inaintea tuturor.

Chord Hugo 2

Dupa 4 ani de asteptare, Chord Electronics a scos urmatoarea versiune a deja faimosului Hugo. Hugo 2 este un combo dac amp care poate fi utilizat atat acasă cat și mobil. Si de data aceasta avem inclusa si o telecomanda pentru o experienta de birou completa.

Pentru cei care nu stiu, Chord Electronics nu foloseste chip-uri pentru conversia audio ci a dezvoltat propria tehnologie folosind filtre FPGA și WTA (Watts Transient Aligned).

NuPrime DAC-10H

Voi incepe un pic diferit aceasta recenzie pentru ca sunt foarte impresionat de NuPrime DAC-10H. Incep prin a spune ca e un combo dac/amp de birou al naibii de bun. In trecut am recenzat HPA-9 si uDSD de la NuPrime si le-am dat note bune, dar DAC-10H este ceva cu adevarat special. Sunetul DAC-ului imi aduce aminte de uDSD (posibil ca NuPrime sa prefere o anumita semnatura sonica), iar amplificatorul de casti este la mare inaltime, in moduri in care nici nu m-am asteptat, dar despre asta vorbesc mai jos.

FiiO FH5

FiiO a lansat foarte multe casti IEM in ultimii 2 ani. La fiecare cateva luni apare un nou model. Acest lucru e si bun dar si rau. E bun pentru ca vad un progres de la model la model, dar e rau pentru cei care doresc sa aiba mereu modelul de referinta de la FiiO si acesta se schimba la fiecare 6 luni. F9 Pro a fost pana acum cel mai bun model, dar acest lucru tocmai s-a schimbat. FiiO FH5 este noul model de referinta si are multe motive pentru care merita acest titlu.

Pe langa seria lor F, seria FH exista doar cu un singur model FH1. Incepand cu vara lui 2018 FH5 completeaza seria FH dar devine si modelul de referinta, indiferent de serie. Modelul are 4 driveri in fiecare casca (1 dinamic +3 BA) si costa 1350 RON, dublu fata de modelul de referinta anterior F9 Pro.

iFi xDSD

iFi pare ca vrea sa domine piata de combouri amp/dac portabile. Dupa lansarea mult prea puternicului Micro iDSD BL si apoi a Nano BL (pentru cei cu bugete mai mici), iFi lanseaza si plaseaza xDSD chiar in mijloc impartind astfel diferentele de pret si perfromanta, dar adaugand Bluetooth si un design nou.

Primul lucru care m-a uimit este dimensiunea foarte mica. Din pozele de marketing pare sa aiba dimensiuni asemanatoare cu FiiO Q5. Dar este mai mic si mai usor decat acesta. Considerand cat de mari sunt celelalte combouri DAC/Amp de la iFi si design-ul lor, seria x pare sa schimbe cu totul ceea ce stim despre produsele iFi. Avand aceasta carcasa in valuri, stau si ma intreb cum ar trebui mai exact sa-l atasez de un telefon.

AURALiC Aries Mini

Auralic Aries Mini este un streamer de proportii mici dar acest lucru nu inseamna ca ofera un compromis cand vine vorba de sunet. Merita cei 2290 de lei? Sa vedem.

Flexibilitatea in lumea HiFi este scumpa dar Aries Mini distruge orice conceptie despre limitari in pachete mici. Aries Mini este un streamer wireless si ethernet ce se conecteaza la un sistem audio existent. Ofera iesiri digitale si analogice pentru a conecta un DAC extern sau pentru a conecta streamer-ul la un amplificator (USB, coaxial, optic, RCA). 

Aries Mini reda muzica de rezolutie inalta rapid si wireless la aproape toate sample rate-urile, inclusiv DSD256. Foloseste tehnologia proprietara Auralic numita Tesla ce are in spate un procesor ARM Coretex A9 cu 4 nuclee. Poate reda fisiere cu extensiile: AAC, AIFF, ALAC, APE, DIFF, DSF, FLAC, MP3, OGG, WAV, WV, WMA si MQA.

Audeze LCD2C

Intotdeauna am fost atras de castile Audeze, pentru design-ul lor industrial (fie in varianta cu lemn, fie in cea cu metal) si pentru bass-ul tipic castilor planar magnetice. Insa niciodata nu am putut justifica pretul si lipsa de confort de la toata seria LCD. Asta pana cand Audeze a decis sa schimbe toata linia LCD, schimband materialele din care sunt facute castile si driverele. Asadar, prima pereche de casti din noua linie LCD este LCD2C (Classics). Am asteptat cu nerabdare sosirea lor in Romania si cred ca am fost primul care le-a cumparat. Defapt nu cred, stiu sigur pentru ca nici bine nu a ajuns coletul din vama la cei de la AVStore si eu eram la magazin gata sa plec acasa cu o pereche. Dupa 1 ani de tatonari intre mine si Audeze, in sfarsit ne-am inteles. Mi-au oferit sunetul LCD2, confort mult sporit si pret mai mic. 

Amplificator de casti AUNE X7S (Clasa A)

B1S a fost primul produs pe care l-am folosit de la Aune si mi-a placut foarte mult. Asteptarile mele pentru acest amplificator au fost mari insa X7S nu s-a ridicat la nivelul lor. Nu ma intelegeti gresit, este un amplificator bun, dar nu m-a impresionat cu nimic. Totul e neutru, lipsindu-i acel ceva ce-i da personalitate. Mi se pare ideal pentru cineva care e la inceput de drum, pentru ca ai destula putere si poti oricand trece pe balansat sa te bucuri de mai multa.

Amplificator de casti NuPrime HPA-9

De curand am recenzat DAC-ul NuPrime uDSD si dupa experienta cu HPA-9 incep sa observ strategia NuPrime: aceea de a oferi ceva bun la un pret mai mic decat competitia, de a oferi produse ce in mod normal sunt plasate in alta categorie de pret (mai mare). Insusi NuPrime declara ca HPA-9 se lupta direct cu amplificatoare ce costa 3000$. Sa vedem daca au dreptate.